همانطور که در مقالات پیشین اشاره شد، لاستیک یکی از اعضای مهم هر خودرویی است که به عنوان پاشنه آشیل عمل می کند. لاستیک ها به دلیل استفاده مداوم و اصطکاک زیاد بین لاستیک و سطوح نسبت به دیگر اجزای خودرو زودتر دچار فرسودگی می شود. به همین دلیل بیشتر از دیگر اجزای داخلی خودرو نیازمند مراقبت و نگهداری می باشد تا عمر مفید آن افزایش یابد.
در مقاله قبلی به موضوع “راهنمای کامل انتخاب و خرید لاستیک با کیفیت“
پرداختم. در این مقاله به بررسی مراقبت های بعد از خرید لاستیک می پردازیم تا شما را با نکات و روش هایی که باعث افزایش عمر لاستیک می شود؛ آشنا نماییم.

نکات مهم که برای مراقبت از لاستیک ها باید در نظر داشته باشیم
نگهداری از لاستیک خودرو همانند سایر قطعات نیازمند دانش و آگاهی است. زیرا نگهداری و استفاده نا به جا از لاستیک های خریداری شده باعث کاهش عمر مفید لاستیک و همچنین به وجود آمدن مشکلاتی برای شما می شود. در ادامه به بیان مهم ترین نکاتی که باید برای مراقبت از لاستیک های خریداری شده دقت داشت می پردازیم:
- یکی از مواردی که باید بسیار به آن دقت داشته باشیم بررسی منظم و دوره ای تایرهای جلو است. از آنجاییکه لاستیک های جلو بیشتر نیروی تولیدی خودرو را در سر پیچ ها تحمل می کند و ضخامت آج های لاستیک جلو بیشتر از دست می هند و اینکه لاستک های عقب به علت تحمل نیروی رانش ممکن است از وسط لاستیک آج ها خرده شوند. پس باید بصورت مستمر به بررسی لاستیک ها پرداخت تا در صورت داشتن عیب یا نقص فورا آن را برطرف کرد.
- از آنجاییکه احتمال ترکیدن لاستیک جلو به مراتب بیشتر از لاستیک عقب است، همیشه سعی نمایید تا لاستیک های سالم را برای قسمت جلو استفاده نمایید.
- هنگام تعویض لاستیک های قدیمی با لاستیک های نو سعی نمایید تا از والوهای نو استفاده نمایید.
- قبل از نصب لاستیک های نو، در صورت وجود آلودگی در رینگ ها سعی کنید تا آنها را تمیز نمایید. زیرا باعث پوسیدگی لنت های ترمز شما می شود.
- هر دو هفته باد لاستیک ها را کنترل نمایید.
- قبل از خرید لاستیک به نوع خودرو، شرایط رانندگی، شرایط آب و هوایی دقت داشته باشید تا بتوانید بهترین لاستیک را برای خودروی خود خریداری نمایید.
مراقبت های لازم بعد از خرید لاستیک
- بطور همزمان بر روی یک خودرو از لاستیک های رادیال و بایاس استفاده ننمایید.
- لاستیک های بایاس بصورت ضربدری و لاستیک های رادیال به دلیل جهت دار بودن در هر 8000 کیلومتر بصورت طولی جا به جا کنید.
- همانطور که در قسمت قبلی اشاره شد باید بصورت منظم تایرها را بررسی نمود تا اگر اج های لاستیک از بین رفته باشد و لاستیک ها صاف شده باشند برای جلوگیری از خطرات احتمالی با لاستیک خریداری شده تعویض گردد.
- هیچگاه از بالانس خودوری خود غافل نشوید.
- از رینگ معیوب یا تعمیر شده، استفاده نمایید.
- در صورت مجهز بودن خودرو به سیستم ضد قفل ABS هیچگاه رینگ و لاستک را بدون اصلاح وضعیت سیسام مدیریت مرکزی Euc تعویض نکیند که باعث کاهش عملکر آنها می شود.